Monday, January 17, 2011

Om Bryllupsreisen

Etter bildene kommer historien.
Det var vel litt dumt å  bare legge ut bilder? (Selv om bilder sider tusen ord..)

Blomstene er fra Shepard reisebyrå i Egypt. De fikk jeg på flyplassen av følget som møtte oss der. The Honeymooners fikk en hjertelig velkomst etter en lang reise søndagen. Den kvelden spiste vi bare middag, gikk en liten tur og sloknet som to små barn i hotellsengen. Godt med søvn! Neste dag stod pyramidenen i Giza for tur. De er utrolige! Det er uforståelig at de klarte å konstruere slike byggverk for 5000 år siden. Flott å se. Vi besøkte også den eldste steinpyramiden i Egypt, samt det Egyptiske museumet i Kairo. Vi var utrolig glad for å ha med oss en egen guide på alle ting. Ellers kunne det gått galt tror jeg...:)
Om kvelden installerte vi oss på natttoget til Luxor. Jeg syns de kjørte alt for fort, og sov lite. Men vi kom fram utpå morgenkvisten en gang, og var faktisk klar for flere kulturelle inntrykk. Vi besøkte Karnak templet (med en helt enorm søylegang). Ble like fasinert av dette som av pyramidene! Også templet i Luxor ble besøkt før vi fikk sjekket inn på hotellet. Ettermiddagen ble brukt til å spille kort, lese litt og en romantisk date på en italiensk restaurant.
Neste morgen var vi oppe før sola. Ballongferd sto på programmet. Og det ble litt av en opplevelse. Luftballonger er ikke som andre himmelfarkoster. Det var litt skummelt, litt høyt, litt varmt og veldig gøy! Anbefales også! Deretter så vi flere templer og besøkte en alabaster fabrikk. Nattoget tok oss tilbake til Kairo den natten (sov bedre nå, visste jo at toget ikke kjørte utfor..)
I Kairo ble vi hentet av en sjåfør og kjørt direkte til en resort ved rødehavet (opprinnelig en 2 timers tur, men med en punkteringen, ble det en 3 timers tur). Resorten var fantastisk! Stille og rolig. Etter en hektisk jul, et hektisk bryllup og en hektisk start på ferien i Egypt var det deilig å slappe av og ikke gjøre noen ting. Det gjorde vi i tre dager! Og der fikk vi kake på rommet (at vi var på bryllupsreise var nok forklaring der bestemor). Koste oss veldig med å lese bøker og spille kort. Og slappe av.
Søndag ble vi hentet tidlig. Besøkte hulekirkene  i Kairo (storartet) og søppellandsbyen. Det gjorde inntrykk. Så bar det direkte til flyplassen og avgang mot Norge. Vi ankom Stavanger litt etter skjema kl 02 natt til mandag.
Oppsummert: en drømmereise! Det kunne ikke blitt bedre! Vi er veldig, veldig fornøyd! Og kan leve på minnene en stund til!

2 comments:

Kristine said...

Høres herlig (og litt hektisk) ut! :) Sier som tante Anne: Gratulerer med nytt navn på bloggen! :)

Anonymous said...

Dette høres flott ut. Gleder oss til flere bilder og kanskje vi ses her på Sørlandet om ikke alt for lenge!?
Bm og Bf./Om og Of.