Monday, May 6, 2013

4.barnesykdom


Det er mandag og vi er ikke akkurat utsovet og klAr for ny uke. Iallefall ikke de store.. Men den lille er, og TAKK for det! Det har vært noen slitsomme dager for liten og store, og vi er veldig glade for at hun nå begynner å bli frisk og rask igjen.
Feberen begynte natt til onsdag og fortsatte helt til natt til søndag. Den gikk ned på formiddagen og rett opp igjen på ettermiddag/kveld. Onsdag kveld opplevde vi alle foreldres store skrekk da Amanda fikk feberkrampe av den raske temperaturstigningen. Anfallet utløses av at hjernen ikke klarer å kontrollere økningen så raskt og arter seg som et eplepsianfall. Hun ristet, ble blå i ansiktet, skummet rundt munnen, fikk ikke puste og vi kunne ikke få kontakt med henne. En snarrådig Arild ringte 113, og mens vi ventet på ambulansen trakk hun pusten og krampene forsvant. Vi ble med ambulansen til sykehuset og ble der til observasjon over natten. Amanda var så redd stakkar! Og det tok lang tid før hun roet seg helt ned og fikk sove. Heldigvis er det ingen barn som dør av feberkramper alene (det ser bare sånn ut...).
Tordag kom vi hjem igjen, fortsatt med høy feber, men med medisiner i bakhånd i tilfelle det skulle skje igjen. I går fikk hun utslett og vi var på legevakten for å sjekke. En uskyldig 4.barnesykdom...



Nå er Amanda i barnehagen, skikkelig klar for lek med Tobias igjen. Godt å se at hun er tilbake til normale seg igjen!
Så håper vi det ALDRI skjer igjen. Å tro at barnet sitt dør er et mareritt og mitt livs verste opplevelse. Takknemlig for at det er over nå og at Prinsessa har det bra!
Takk for omtanke fra familie og venner! Og takk til oldemor, oldefar, bestemor og bestefar for litt avlastning og underholdning i helga!

3 comments:

anne said...

Så bra at hun er klar for lek igjen!

Anonymous said...

Vi gleder oss også over at alt går bra nå :) Har fulgt med og har følt med dere!!!
Takk for koselig og GOD middag i går - og for vellykka vannbakkels!
Oldene

Kristine said...

Huff, stakkars søte lille! (Og de store, for den saks skyld..)