Tuesday, November 22, 2011

Dagligprat..

Ukene flyr. De kommer og går. Mandagen kommer, så er det tirsdag, plutselig fredag og så mandag igjen. Og tirsdag. Som i dag. Så hva går tida med til da? Jeg lager en liste:

Mellom kl 05.30 (06.00 om vi er heldige) og 1600:
  • spising. Som regel melk for mini-A. Men vi utvider stadig horisonten, så det blir også grøt, blåbær, svisker, pære og andre godsaker. Mat er favoritten for mini-A. Store-A spiser også. Brød til frokost og lunsj på jobb (dette er jeg ikke helt oppdatert om hva er, men tipper at det er ganske ordinær revisor-mat). M spiser knekkebrød, yoghurt og frukt hjemme før kl 1600. Men avogtil blir det litt mat på cafe også. Det medfører også sosialisering, som jeg kommer tilbake til senere. Men altså. Mye tid til spising.
  • soving. Stort sett ikke lenger enn til 0600 for noen i familien. Mini-A er SKRUBB sulten som omtrent samtidig som pappa står opp. Da blir hun bært rett inn til matfatet. M prøver desperat å få mini-A til å sove litt etterpå i den store senga. Men må gi opp. Mini-A vil opp. Da blir det heller en hvil på sofaen i åtte tida. Og en hvil i 10 tida. Og en i 12 tida. Og en i 15 tida. Men dette varierer VELDIG. Og jeg mener; VELDIG. Mini-A vet ikke alltid hva som er best for henne og bestemmer seg avogtil for ikke å villle sove. Da blir det lange dager for mammaen.. 
  • revisorjobbing. Dette tar store-A seg av. Han er flinkest til det. 
  • kosing. Dette punktet tar virkelig mer tid i løpet av en dag enn du kanskje tror. Men det er et viktig punkt. Det blir kos når vi spiser, synger og tøyser. Mini-A elsker å bli killet. Da ler hun langt nede fra halsen og hikster av fryd. Da koser mammaen seg også! Det er herlig! Så stryker vi litt på kinnet, på nesa og på magen. Og så koser mini-A på mammaen sin litt. Drar i håret og prøver å spise M opp. Mini-A får også dekket behovet for kos gjennom sosialiseringen. Det kommer jeg tilbake til..NÅ: 
  • Sosialisering: for M og mini-A kan dagene hjemme bli lange og vi har begge to behov for litt kontakt med omverdenen. Derfor går vi på babysang, på besøk og på tur. Mini-A får oppmerksomhet og kos hun absolutt fortjener og M får noen å snakke med. Vi koser oss da. Begge to. Så vi retter her en takk til dere som tar oss imot med åpne hjem! Og til dere som møter oss i byen i nyogne. Og til dere som kommer innom her. Takk og takk. For sosialisering, spising, kosing og skravling:)
  • Lek: dette blir en større og større del av hverdagen vår. Noe av kosetiden går nå over til leketid. Fint for utviklingen, litt trist for M. Sukk. Mini-A vokser SÅ fort! 
  • Husarbeid: dette punktet pleier M som regel å få gjøre alene. Mini-A følger med fra stolen sin, men har enda ikke tilbudt seg å hjelpe til.. Men den dagen kommer vel snart...:) Vi vasker tøy (merkelig mye klesvask i dette huset avogtil), vi rydder, koker flasker, bretter klær og så lager vi middag til store-A. Så godt som hver dag. Vi er flinke. Fisk får han to ganger i uka også. Jammen sa jeg husmor. Selv om vi sikkert kunne fått gjort mye mer av dette punktet i løpet av dagen, blir det faktisk gjort mest av M etter mini-A har lagt seg. Da er det litt fredligere...
Mellom kl 1600-1800:
  • soving, spising, kosing, sosialisering og lek. Altså stort sett det samme som mellom 0600 og 1600. Bare at nå er store-A hjemme og er delaktig i alle aktiviteter! Det liker vi! De to timene går fort når to voksne skal spise middag og en liten skal spise grøt, drikke melk, kose, leke, se barne-tv, skifte og legge seg. Om vi i tillegg velger å sosialisere oss mellom 1600 og 1800 flyr tida forbi. 
Mellom 1800 -2230
  • soving: for mini-A. Som regel våkner hun etter en time, men det er bare et sutte-skrik (dvs at hun vil ha sutten), så sovner hun igjen. 
  • aktivisering: for M og store-A. M aktiviserer seg iblant med et besøk hit eller dit eller en gåtur med en god venninnne. Deilig fritid! Store-A trener mandager og onsdager. Deilig fritid! Og i dag skrur store-A håndtak i Eide. Også en voksen aktivitet.
  • tv-titting og nettsurfing. Brukes som avkobling. Deilig fritid! 
  • husarbeid.. alt M ikke rakk iløpet av dagen..se punkt lenger opp. 
  • kreativt arbeid: ikke blitt så mye av, men planene er der. Når kontoret blir ferdig. Og det blir det jo snart! 
  • kosing; M i armkroken til store-A i sofaen. Deilig fritid! 
Mellom 2230 -0600
  • SOVING
  • evnt. spising... Mini-A trenger avotil et måltid i tretiden. Må man så må man...! 
Jada.. så neida. så joda. SÅNN går no dagan. Og jeg syns ikke de er bortkasta. Tvert imot. Jeg verdsetter hverdagsgledene og hverdagene. Særlig hverdagssmilene! Og med et slikt blogginnlegg minner jeg meg selv på at hverdagene er de dagene jeg kommer til å huske best. De små gledene, og de små studene. Sukk. Det går så altfor fort...


6 comments:

Kristine said...

De dagene likna veldig på våre. Vi er sannelig heldige som har så koselige og fine dager!

Anonymous said...

Kom på ei flott vise av Jan Engervik, men finner den ikke på
nettet: Denne dag må du ta vare på ......

Marte said...

Ja, vi er heldige, Kristine! Hmm. Anonym: si fra hvis du finner den:)

Anonymous said...

En liten retting: Sangen er ikke av Engervik, men av Louis Jacoby og finnes i mange utgaver på Google! Verd å lese!!!! :)

Bestemor

Marte said...

Nydelig tekst! fant et lydspor også:)

Kristin said...

kjenner meg veldig igjen i sånne fine dager. halvor er ikke så stor at leking er på programmet, men å stirre intenst og våkent på tiger-bamsen sin og en uro over bagen er helt topp. for ikke mange dagene siden sov han jo døgnet rundt. vi er heldige!!