Monday, July 21, 2008

En sørlands historie..

Sett deg godt til rette, for dette er den gode, lange og sommerlige beretningen om da piken hadde sørlandsferie!

Det er vel viktig å ta dette fra riktig kant, men det begynner å bli en stund siden forrige helg. Minnet er litt vagt..:) Men den innholdt i korte trekk en hyttetur og en fest i kristiansand. VIP plasser og mange hyggelige mennesker. Piken gledet seg over gjensyn med Johanne! (som skal til Stavanger!Hurra!) Søndagen var hun innom bestemoren og bestefaren sin i Holvika også. Det var meget koselig. De har snart vært gift i 50år! (Og sørlandsjenta gleder seg til å feire dagen med dem.)
Mandag dro piken til Arendal med sin mor. Det var godt å slappe av med mor og tante Åse på cafe. Og heldigvis ble det litt tid til søte kusine Kristine også! Kvelden ble brukt til avslapping og film i sofane hjemme i Eide.
Neste dag var det duket for "turne":) Først bar det avsted til Kristiansand og Ane-mor. Her ble det Rosèvin smaking, salat og brownies. Jentekveld er alltid kjærkomment i et travelt pikeliv:)!


Så er vi kommet til onsdagen i denne pikens sørlandsferie. Det var heller ingen dårlig dag! Frokost og te hos Ane før en bysleng i Kristiansand. Den lykkelige jenta møtte så Kathrine og Daniel! Hun er meget stolt over å være "tante" for verdens nydeligste gutt:) Rangle ble overlevert, men den var visst i tyngste laget for veslegutt, for den havnet hardt i panne og kinn:) Deilig fiskemiddag i Fam.Engestøls nye leilighet inneldet en fin kveld. Da minstemann sovnet, hadde mammaen og gjesten litt vin, og fikk tid til friske oppdateringer og masse prat! herlig!
I elleve tida takket piken for seg og fortsatte sørlandsferien med Inger Johanne:) VGfest og kjendiser er ikke hverdagskost, og gledet dermed piken ustyrtelig! Hihi. Kjendiser, champagne og dans er jo tøft, hipt og moro. Og hotellovernatting er heller ikke galt..;)

Inger Johanne hadde bursdag torsdagen! HURRA! Det kunne ikke gå ubemerket forbi! Frokost på kjøkkenskapet, masse kaffe og en byvandring var litt av det de to pikene brukte dagen til. Så møtte de Liv Randi og hadde en bedre middag med dessert. Er det bursdag, så er det bursdag! I kveldinga dro de på kino. "Dumpet av Sarah Marshall" var vanvittig moro så lattermusklene ble flittig brukt. Piken sovnet trøtt og glad på en Yogamatte hos Liv Randi den kvelden.

Sørlandshistorien er ikke over enda. Nå er vi kommet til fredagen. Piken hadde en lang dag foran seg, så startet med frokost og Inger Johanne. Aldri dårlig start det:O)!
Så vinket jenta sin kjære Inger Johanne farvel på bussen, lykkelig over at IJ hadde prioritert en hel dag med henne! Kathrine og Daniel kom og spaserte med den litt slitne piken før hun kjørte med Ane til Grimstad. Her møtte hun først Silje til en pust i bakken på bryggen. Sørland, sørland, sørland...! Så reiste Silje på sjøen og piken møtte Torjus til kaffe. Mmm. Ikke dumt det! Kjempe"flaks" så skulle Torjus tilbake til Arendal(eller noe...), så piken kunne kjøre med han. Takk!
Arendal bød på båtrace, vin, tapas og ikke minst en kusine Kristine!! Det ble selvfølgelig litt bryllupsprat. Både om det forestående bryllupet neste år, og om det som har vart i 50 år og skal feires snart. Det gjenstår bare å se hvor mye av det som er konstruktivt og brukanes;)

Lørdagen hadde piken planlagt å bruke til å slappe av, men det er jo mange måter å gjøre det på.. En Arendalssleng med Kristine og Ove startet midthelgdagen. En tur til tante Inger for formiddagsmat og henting av bil ble det tid til før hun endelig kunne parkerer i Eide igjen og legge beina på bordet! Men akk. Det finns ikke ro i loppene og rett som det var spratt hun opp igjen og videre ut på eventyr. Hun var innom besteforeldrene og spiste litt kveldsmat før piken tok en tur til Trond Peder i Lia. Det var hyggelig det:) Kaffe og dårlige filmer er kjekt avogtil. Da kvelden egentlig var omme, og hun skulle vært hjemme i seng, reiste piken til Arendal. Igjen. Det er svært til flyging på denne piken. Her traff hun Torjus og Åge på Cornerstone. Et fint konsept for kaffe og rusfri tilværelse en lørdagskveld. Mange spennende mennesker var innom cafeen, både de som ville sitte ned for en prat og de som bare ville låne toalettet. Alle ble tatt imot med åpne armer:) Fine greier. Piken var imponert. Og hun møtte også flere av sine venner, både Kjetil, Nils og Kjetil. Plutselig var det laaaaaaangt over akseptabel leggetid... Igjen..Ups..:)



Søndag, gårsdagen altså, reiste jenta mot vestlandet. Hun kjørte pent og hentet Ane i Kristiansand på vei til Stavanger. Pikene feiret sommeren med kjoler og god musikk i en bråkete bil i striregn! De svinset innom Guros leilighet og rakk akkurat ikke en kopp te før de dro på leilighetsvisning. Etter en skikkelig bomvisning, dro de tilbake til Guro og herlig taco. Piken takker søster for gjestfrihet! Klokken ni dro de alle tre for å se på en annen leilighet. Og denne var kanon. Takker og bukker for at det er i boks nå! Alle er velkomne på besøk, for jenta har mer plass en hun noen gang kan klare å fylle alene...!



ps. Hun har igjen lånt bilder av sine venninner. denne gangen Ane. Ønsker hun seg kamra?

Etter en etterlengtet natt med 8 timer søvn, var Ane og piken klare for en tur i Stavanger by. De var innom den nye jobben til jenta for å se og inspisere..Looking good!:) Ane fant en kjoledrøm på fretex og fikk handlet fin kjole! Men hva kler vel ikke denne søte Ane??:)

Ikeamiddag med Guro avsluttet vestlandsbesøket for denne gang og pikene satte snuten mot sørlandet. Igjen.. Ane ble sluppet av ved hjemmet sitt og jenta var en liten tur innom Daniel med ny Ikeaspisestol. Passet kjempebra til lillegutt:)

Og nå er piken tilbake i Eide. Det er mandag og hun er skikkelig, skikkelig trøtt. Det har vært en lang uke, men den har vært tilnærmet perfekt! Hennes beste venner og familie har alle spilt en stor rolle for denne lykkelige slutten. Hun er takknemlig for disse kjære menneskene! De er alle umistelige for henne!!

2 comments:

Anonymous said...

langt

Torjus said...

Inlegget reflekterer vel mengden innholdet i uken, som undertegnede bare må si seg imponert over. Litt misunnelig også der piken har levd livet på glamour og vin store deler av uken, mens andre sliter :P! Neida, det er piken vel fortjent! Nyt siste uken med ferie!