Saturday, October 1, 2011

Høst-sommer-tur til Rauland


Nå er vi på tur på Rauland. Min lille, skjønne Amanda, bestefar Bjørn, onkel Sondre, tante Guro (kom i går kveld) og meg selv. Arild er i Sveio og rydder (flinkis).  Torsdag kjørte vi opp fra Grimstad på formiddagen. Kom opp til sol, sol og mer sol! Tok en frisk tur til toppen av skitrekket før vi gikk ned igjen for å spise lapskaus og spille kort. Amanda sitter i bæresele og syns det er særdeles herlig å sitte å se fremover:) Der sitter hun og smiler og ler og snakker med bestefar og onkel! Når hun blir trøtt, snur jeg henne og så sover hun en skvett. Fungerer veldig fint!


Her er den lille klar for tur med ull, ull og mer ull. Det er viktig selv om det er sol og 20 grader ute! I går kjørte vi til Rjukan og tok banen rett opp på Hardangervidda. Husker knapt sist vi var der, så det var en fin tur med tyttebæret (vogna het det..). Fra øvre stasjon gikk vi oppover og innover mot Heldalshytta. Nydelig vær og fin sti! Jeg klarte å miste mobilen, så Sondre fikk seg en ekstra tur på stien. Som takk skal jeg og Amanda vaske huset hans til uka... (Det GLEDER vi oss til...:)) 
Vi gikk ca en mil i går, og til å være noen hundre høydemeter inkludert, var det ikke så verst det! Det kjennes rimlig godt med sju kilo ekstra på magen også...



I dag våknet vi til dette herlige været og 4 grader ute. Men gradestokken er på vei oppover, så jeg regner med det blir en varm dag i dag også! De andre har allerede dratt mot Gaustatoppen, mens Amanada og jeg har valgt å bli igjen på hytta. Vi planlegger en tur til Rauland sentrum, men snuppelupps måtte ha seg en liten hvil først! Vel er hun glad i å sitte i bæresele, men akkurat Gaustatoppen ble litt langt for den lille prinsessa vår. (Og når det i tillegg er litt humørsvigninger fordi vi venter på en etterlengtet bæsjebleie, tok jeg beslutningen om at det var best for oss å ta en tur i nærområdet istedet). 
Vi ønsker alle våre lesere en deilig høst-sommer-dag! 
Love from Rauland

-Amanda og Marte

4 comments:

Anonymous said...

Kjempe kos med ny oppdatering!!
Her er ei som bokstavelig talt får
fjellgleden inn med morsmelka!!

:) Oldemor

Mamma Kathrine said...

Ser ut som dere har det knall! :)
Kos dere i dag også!!!
Kathrine

Marte said...

Og nå kom bæsjebleia!! Hurra! vi er helt kake nå, vi to. Turen til Rauland var ganske lang når Amanda nektet å ligge i vogna og nektet å sove.. tror det er ca 8 km, så det blir vel 1,6 mil. Godt for kropp og sjel. Og godt å komme tilbake til hytta også!! Godt dag til dere også:)

Kristine said...

Godt hun fikk fylt bleia, så hun er blid og opplagt når hun skal besøke tremenningen sin. Vi gleder oss:)